Idag har jag gjort en ljus tårtbotten som jag ska använda i helgen.
Jag har gjort enligt receptet "lika delar".
Du behöver:
Till en form ca 20cm i diameter: 3 stora ägg
Till en form ca 24cm i diameter: 4-5 stora ägg
Till en form ca 26cm i diameter: 5-6 stora ägg
Obs! Ingredienserna vispas bäst rumsvarma så lägg fram äggen en stund innan.
Ta fram 3 lika stora glas.
Knäck äggen i det första.
Mät sedan upp lika mycket socker i den andra ( ta lite mindre socker om du inte vill ha en så söt botten).
I det tredje mäter du upp 2/3 mjöl och 1/3 potatismjöl (byt ut 1/3 mjöl mot kakao för chokladbotten).
I mjölglaset blandar du i bakpulver sedan:
Blanda sedan ner mjölblandningen försiktigt. Sikta ner för att undvika klumpar.
Häll smeten i en smord, mjölad form. Eller klä formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen:
Låt botten stå och kallna en stund (15min) innan du stjälper upp den.
Detta recept har jag hittat på Bengtssons baksida!
Jag har gjort enligt receptet "lika delar".
Du behöver:
- Vetemjöl
- Ägg
- Potatismjöl
- Bakpulver
- Kakao om du vill göra en chokladbotten
Till en form ca 20cm i diameter: 3 stora ägg
Till en form ca 24cm i diameter: 4-5 stora ägg
Till en form ca 26cm i diameter: 5-6 stora ägg
Obs! Ingredienserna vispas bäst rumsvarma så lägg fram äggen en stund innan.
Ta fram 3 lika stora glas.
Knäck äggen i det första.
Mät sedan upp lika mycket socker i den andra ( ta lite mindre socker om du inte vill ha en så söt botten).
I det tredje mäter du upp 2/3 mjöl och 1/3 potatismjöl (byt ut 1/3 mjöl mot kakao för chokladbotten).
I mjölglaset blandar du i bakpulver sedan:
- 1 tsk till 3 ägg
- 1,5 tsk till 4-5 ägg
- 2tsk till 6 ägg
Blanda sedan ner mjölblandningen försiktigt. Sikta ner för att undvika klumpar.
Häll smeten i en smord, mjölad form. Eller klä formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen:
- 20 min för 2 ägg
- 25-30 min för 3-4 ägg
- 35-40 min för 5-6 ägg
Låt botten stå och kallna en stund (15min) innan du stjälper upp den.
Detta recept har jag hittat på Bengtssons baksida!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar